Sałatka warzywna z makaronem i pieczarkami marynowanymi

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób

To idealna propozycja na szybką oraz pożywną sałatkę, która może również zastąpić lekki obiad lub kolację.

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • około 200-250 ugotowanego makaronu
    1 słoiczek pieczarek marynowanych (średni)
    1 puszka groszku konserwowego
    2 ogórki kiszone
    2 ugotowane marchewki (średni)
    1 ugotowana pietruszka
    1 papryka (średnia)
    biała część pora
    Dodatkowo:
    majonez
    sól, pieprz
    Opcjonalnie:
    100g żółtego sera (startego)
    100g szynki/pieczonego lub wędzonego kurczaka

Sałatka warzywna z makaronem i pieczarkami marynowanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki z groszkiem odcedzić z zalewy.
    Pieczarki z porem pokroić w plasterki, a marchewki, pietruszkę oraz paprykę w niewielką kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić za pomocą soli oraz pieprzu.

Porady

Sałatkę można wzbogacić o inne warzywa oraz też ser żółty, szynkę lub kurczaka, ale w zaprezentowanej wersji także dobrze smakuje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy