Sałatka warzywna z jajkiem i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Sałatka na każdą okazję - szybka, smaczna i pożywna. Warzywa, tuńczyk i jajka w połączeniu z sosem musztardowo - majonezowym stanowią świetne połączenie. Sałatka może być serwowana na kolację lub jako imprezowa przekąska. Świetnie sprawdzi się także w roli drugiego śniadania.

  • 25 min

Składniki:

  • - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    - 1 puszka kukurydzy konserwowej
    - 1 papryka czerwona
    - 2 marchewki
    - 2 jajka
    - 3 łyżki delikatnego majonezu
    - 1 łyżka musztardy stołowej
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka warzywna z jajkiem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Marchewki obieramy i gotujemy je lekko osolonej i posłodzonej wodzie, studzimy, a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i również drobno kroimy.
  • 2 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
  • 3 3. Wszystkie składniki przekładamy do miski i dodajemy do nich odsączonego i pokruszonego na kawałki tuńczyka. Do składników dodajemy także wymieszany z musztardą delikatny majonez. Wszystko dokładnie mieszamy oraz doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować