Sałatka warzywna z jajkami przepiórczymi

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Postanowiliśmy zrobić sałatkę w nowej wersji. W ten sposób podana, prezentuje się znacznie lepiej, a goście mogą dodawać swoje ulubione składniki i mieszać je na talerzu z sosem. Z pomocą przyszła nam Spiżarnia, dostarczając niesamowicie pyszne, a przede wszystkim ekologiczne, jajka przepiórcze.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
    1 mała puszka groszku konserwowego
    4 kiszone ogórki
    3 ziemniaki
    2 marchewki
    18 jajek przepiórczych
    1 czerwona cebula
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka słodkiej musztardy
    3 łyżki śmietany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka jarzynowa Jajko

Sałatka warzywna z jajkami przepiórczymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka warzywna z jajkami przepiórczymi 1. Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.
    Ziemniaki i marchew gotujemy do miękkości, kroimy w kostkę, pamiętając by nie wymieszać składników.
    Ogórki kroimy w kostkę.
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół.
    Cebulę siekamy.
    Majonez mieszamy z musztardą, śmietaną, cebulą, doprawiamy solą i pieprzem.
    Składniki wykładamy w misce, każde osobno, na środek wylewamy sos.
    Podajemy schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka przepiórcze Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować