Sałatka warzywna z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę czerwona wykładamy z puszki na sito , przelewamy wodą i odstawiamy aby obciekła. Ziemniaki i marchewkę młodą myjemy i gotujemy. Zimna kroimy w drobna kosteczkę . Kukurydzę odsączamy na sitku dodajemy do warzyw. Szczypiorek siekamy. Paprykę żółtą myjemy i kroimy w kosteczkę. Warzywa mieszamy z sobą. Do majonezu dodajemy śmietanę i musztardę mieszamy. Sos dajemy do warzyw. Wszystko razem mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2.. Kukurydzę odsączamy na sitku dodajemy do warzyw. Szczypiorek siekamy. Paprykę żółtą myjemy i kroimy w kosteczkę. Warzywa mieszamy z sobą. Do majonezu dodajemy śmietanę i musztardę mieszamy. Sos dajemy do warzyw. Wszystko razem mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Komentarze