Sałatka warzywna z czerwoną fasolą

4.5 (143 ocen)

  • 25 min

Smaczna sałatka pasuje na każda imprezę rodzinną jak i na co dzień do pracy czy na kolację .

  • 25 min

Składniki:

  • młode ziemniaki ok 1/2 kg
    młoda marchewka 5 szt
    papryka żółta
    1 puszka fasoli czerwonej
    kukurydza ok 1 szklanki
    szczypiorek
    pieprz, sół morska
    majonez ok 4 łyżki
    śmietana 12% ok 4 łyżki
    musztarda ok 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warzywna z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę czerwona wykładamy z puszki na sito , przelewamy wodą i odstawiamy aby obciekła. Ziemniaki i marchewkę młodą myjemy i gotujemy. Zimna kroimy w drobna kosteczkę . Kukurydzę odsączamy na sitku dodajemy do warzyw. Szczypiorek siekamy. Paprykę żółtą myjemy i kroimy w kosteczkę. Warzywa mieszamy z sobą. Do majonezu dodajemy śmietanę i musztardę mieszamy. Sos dajemy do warzyw. Wszystko razem mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 2. . Kukurydzę odsączamy na sitku dodajemy do warzyw. Szczypiorek siekamy. Paprykę żółtą myjemy i kroimy w kosteczkę. Warzywa mieszamy z sobą. Do majonezu dodajemy śmietanę i musztardę mieszamy. Sos dajemy do warzyw. Wszystko razem mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować