3 kg cukinii
3 szt czerwonej papryki
3 szt żółtej papryki
3 duże cebule
3 ząbki czosnku
pęczek pietruszki
Zalewa :
dwie i pół szklanki cukru
dwie i pół szklanki octu
2 łyżki gorczycy
4 małe łyżeczki soli
1 torebka przyprawy curry
Sałatka warzywna do słoików z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki pokroiłem : paprykę w paski, cukinię w półtalarki, cebulę w piórka
( można pokroić wg uznania ).
Pokrojone warzywa połączyłem, wymieszałem z przyprawami i zalewą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Odstawiłem na 4 godziny, co jakiś czas mieszałem.
Po tym czasie przygotowaną sałatkę nałożyłem do małych słoiczków, zagotowałem ( ok. 15 minut od zagotowania wody ).
Komentarze