Sałatka warzywna do słoików z curry

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Cukinię można zastąpić kabaczkiem.

  • 5 godz.

Składniki:

  • 3 kg cukinii
    3 szt czerwonej papryki
    3 szt żółtej papryki
    3 duże cebule
    3 ząbki czosnku
    pęczek pietruszki
    Zalewa :
    dwie i pół szklanki cukru
    dwie i pół szklanki octu
    2 łyżki gorczycy
    4 małe łyżeczki soli
    1 torebka przyprawy curry

Sałatka warzywna do słoików z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka warzywna do słoików z curry 1. Wszystkie składniki pokroiłem : paprykę w paski, cukinię w półtalarki, cebulę w piórka
    ( można pokroić wg uznania ).

    Pokrojone warzywa połączyłem, wymieszałem z przyprawami i zalewą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Odstawiłem na 4 godziny, co jakiś czas mieszałem.

    Po tym czasie przygotowaną sałatkę nałożyłem do małych słoiczków, zagotowałem ( ok. 15 minut od zagotowania wody ).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy