Sałatka warzywna do słoików

4.5 (198 ocen)

Smaczna sałatka,,będzie idealnym dodatkiem do jesienno-zimowych obiadów.

Składniki:

  • 1 kg marchewki zetrzeć na dużych oczkach
    1 kg ogórków świeżych ogórków pokrojonych w cienkie plasterki
    2 kg kapusty białej drobno uszatkowanej
    1 kg papryki czerwonej pokrajanej w paseczki
    pół kilograma cebuli pokrajanej w piórka

    Zalewa:
    1 szklanka oleju
    1/2 szklanki cukru
    1 szklanka octu
    3 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warzywna do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka warzywna do słoików 1.
    Wszystkie warzywa mieszamy razem, zasypujemy cukrem,solą octem i olejem.
    I jeszcze raz mieszamy. Całość należy odstawić na kilka godzin.
    Warzywa przejdą wzajemnie smakiem, puszczą sok. Po
    tym czasie warzywa raz z zalewą przekładamy do czystych słoików i
    pasteryzujemy 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować