PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Sałatka warzywna do słoikówhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/31/salatka-warzywna-do-sloikow.jpeg25601920http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/salatka-warzywna-do-sloikow
1,2 kg kapusty
1 łyżka soli - do kapusty
1,4 kg ogórków
1 łyżka soli - do ogórków
2 duże cebule
4 duże ząbki czosnku
6 średnich marchewek
1 duża żółta papryka
9 łyżek octu jabłkowego 6 %
6 łyżek oleju
2 łyżki cukru
1 płaska łyżka czarnego pieprzu
1 łyżka z lekkim czubkiem soli
Sposób przygotowania przepisu:
Sałatka warzywna do słoików
1.
Ogórki, marchew i paprykę myjemy. Kapustę czyścimy i kroimy na drobno, przekładamy do miski wsypujemy sól i mieszamy. Wygniatamy i odstawiamy.
Od ogórków odcinamy końcówki i kroimy w plasterki, wkładamy do miski i wsypujemy sól, mieszamy i odstawiamy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Marchewki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej.
Z papryki usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Z ogórków i kapusty zlewamy wytworzony płyn i przekładamy do miski.
Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Sałatkę przekładamy do czystych słoików i pasteryzujemy ( gotujemy) przez 20 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze