Sałatka warzywna "Beethoven"

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Jest to tradycyjna warzywna sałatka, królowa wielu przyjęć i świąt. Zrobiłam ją w kształcie głowy psa :)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • ziemniaki 5 szt.(sałatkowe)
    marchew 3 szt.
    seler 1 szt.
    por 1 szt.
    jajka kurze 6 szt.
    ogórki kiszone 4 szt.
    1 puszka groszku zielonego (200 g)
    1 puszka kukurydzy (200 g)
    majonez swojski
    1 łyżka stołowa musztardy
    pieprz ziołowy do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warzywna "beethoven" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka warzywna "Beethoven". 1. Ziemniaki, seler i marchew wymyte, gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Ugotowane jajka, obrane ze skorupek, ogórki kiszone również kroimy w kostkę. Groszek zielony i kukurydzę wysypujemy na sitko i osączamy z wody. Tak przygotowane składniki wsypujemy do większej miski, dodajemy 3 łyżeczki musztardy, mieszamy, solimy, pieprzymy i ponownie mieszamy. Gdy sałatka jest dobrze doprawiona do smaku dodajemy wcześniej zrobiony majonez i ponownie mieszamy. Sałatkę dekorujemy według swego upodobania. Ja zrobiłam dekorację z marchewki, jajka i czarnych oliwek.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować