Sałatka warzywna

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Jest to sałatka, która od wielu lat gości w naszym domu na Wielkanoc i na inne święta. Kiedyś robiła ją moja babcia, potem mama, a teraz przyrządzam tę sałatkę ja i zawsze wszystkim smakuje.

  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 0.5 kilograma
    - marchew: 5 sztuk
    - jajka gotowane na twardo: 3 sztuki
    - groszek konserwowy - puszka: 400 gramów
    - kukurydza konserwowa -puszka: 400 gramów
    - ogórek kiszony: 4 sztuki
    - majonez: 200 gramów
    - musztarda: 3 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki myjemy, gotujemy, obieramy i kroimy w kostkę.
    Kukurydzę oraz groszek konserwowy odsączamy z zalewy.
    Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.
    Cebulę obieramy i drobno siekamy.
    Ogórki oraz marchewkę (marchewkę wcześniej gotujemy) obieramy i kroimy w kostkę.
    Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, kilka łyżek musztardy, sól oraz pieprz.
    Dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby sałatka się przegryzła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować