Sałatka warstwowa zielono-biała

0 (0 ocen)

Szybciutka i przepyszna sałatka, która świetnie syci a do tego nie rujnuje figury. Zapraszam i polecam:)

Składniki:

  • 2 jajka
    1 zielony ogórek- ok. 200 g
    1 puszka białej fasoli
    1/3 sałaty masłowej
    20 g szczawiu
    Sól, pieprz do smaku

    Dressing:
    1 mały ząbek czosnku
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki posiekanego koperku
    65 g jogurtu naturalnego 0%
    1 płaska łyżka majonezu light
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warstwowa zielono-biała - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki. Sałatę i szczaw opłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć. Sałatę porwać w palcach na małe kawałki. Szczaw posiekać. Oba warzywa dokładnie wymieszać w misce. Jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ułożyć delikatnie na dnie miski.
  • 2. Ogórka wyszorować i pokroić w dużą kostkę ( razem ze skórką). Ułożyć na jajkach. Oprószyć solą. Fasolę przełożyć na sitko i opłukać pod bieżącą wodą. Dokładnie odcedzić. Przełożyć do miski. Na wierzchu ułożyć mieszankę z sałaty i szczawiu.
  • 3. Dressing: Do miseczki zetrzeć czosnek, dodać posiekane zioła. Wymieszać. Dodać jogurt, majonez oraz doprawić solą. Dokładnie wymieszać. Dressing nałożyć na wierzch sałatki. Smacznego!

Porady

*przed podaniem warto sałatkę wymieszać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Sałata Szczaw Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować