Sałatka warstwowa z tuńczykiem

4.5 (171 ocen)

  • 40 min

wspomnienie dzieciństwa, zawsze gościła w naszym rodzinnym domu

  • 40 min

Składniki:

  • - 1 woreczek ryżu
    - 1 puszka tuńczyka - miałam w sosie własnym
    - 4 ogórki kiszone
    - 4 jajka
    - 1/2 puszki kukurydzy
    - garść startego sera żółtego
    - cebulka dymka
    - sól, pieprz
    - ketchup
    - majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - ryż i jajka ugotować
    - ogórki i wystudzone jajka pokroić w kostkę
    - kukurydzę i tuńczyka odcedzić
    - cebulkę dymkę drobno posiekać
    - w misce układać warstwowo:

    ugotowany ryż
    rozsmarować 2 łyżki ketchupu
    położyć tuńczyka
    ogórki
    kukurydza
    jajka
    oprószyć solą i pieprzem
    delikatnie rozsmarować 3 łyżki majonezu
    posypać całość startym serem i cebulką dymką
    można udekorować ketchupem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować