Sałatka warstwowa z ryżem i szynką

5 (188 ocen)

  • 60 min

W kilka chwil mamy prosta i smaczną sałatkę na wspólne biesiadowanie z rodziną i przyjaciółmi

  • 60 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    300 g szynki konserwowej
    4 jajka
    1 czerwona cebula
    1 słoik selera
    1 mały słoik papryki konserwowej
    4 ogórki konserwowe
    majonez
    keczup
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z ryżem

Sałatka warstwowa z ryżem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko. jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, seler odsączyć , ogórki paprykę i szynkę także pokroić w kostkę, a cebulę w pół piórka.
  • 2. Układać w następującej kolejności:1 warstwa; połowa ryżu, cebula , sól, pieprz 2 warstwa:2 łyżki majonezu , 2 łyżki keczupu 3 warstwa:szynka 4warstwa : jajka i seler 5: warstwa druga połowa ryżu ,2 łyżki majonezu 2 łyżki keczupu
  • 3. Ostatnia warstwa to ogórki i papryka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować