SAŁATKA WARSTWOWA Z KETCHUPEM I MAJONEZEM

4.5 (149 ocen)

Dodatek warstwy ketchupu znakomicie podkręcił smak sałatki. Polecam, jest naprawdę smaczna i dekoracyjna, a przy tym mało pracochłonna.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    - 65 dkg wędzonych udek z kurczaka
    - 2 pory- tylko białe części
    - 1 czerwona papryka
    - 5 średnich ogórków konserwowych
    - 1 puszka kukurydzy
    - 1/2 średniej główki kapusty pekińskiej
    - ok. 7 kopiastych łyżek ketchupu
    - ok. 14 sporych łyżek majonezu
    - posiekana natka pietruszki

Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa z ketchupem i majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowane składniki 1.
    1) Obrać mięso z kości. Pokroić w kostkę mięso z kurczaka, paprykę i ogórki. Białe części pora pokroić w ćwierć plasterki, kukurydzę odcedzić. Kapustę pekińską drobno poszatkować.
    2) Układać kolejno w przezroczystej szklanej misce :
    - kapusta pekińska
    - warstwa ketchupu
    - kukurydza
    - por
    - warstwa majonezu
    - wędzony kurczak
    - ogórki konserwowe
    - warstwa majonezu
    - papryka czerwona
    - w środku posiekana pietruszka
    3) Sałatki nie soliłam i nie pieprzyłam.

    4) Sałatkę przykryć i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować