Sałatka warstwowa z jajkiem

4.5 (198 ocen)

  • 20 min

Pyszna, lekka sałatka idealna na imprezy.

  • 20 min

Składniki:


  • Składniki na 1 porcję:
    1 jajko ugotowane na twardo,
    2-3 liście sałaty lodowej,
    czubata łyżka posiekanego szczypiorku,
    łyżka majonezu,
    łyżka startego żółtego sera,
    ćwiartka małej czerwonej papryki,
    kawałek ogórka - świeżego lub konserwowego,
    garść kiełków rzodkiewki lub 2 posiekane rzodkiewki,
    sól,
    pieprz,
    szczypta ostrej papryki.
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dnie salaterki układamy porwaną sałatę. Druga warstwa to pokrojona w paseczki papryka. Trzecia pokrojony w grubą kostkę ogórek. Lekko pieprzymy. Czwarta warstwa to kiełki rzodkiewki. Piąta majonez. Szósta pokrojone jajko - solimy. Siódma ser żółty. Całość posypujemy papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować