1 puszka kukurydzy 300g
8 sztuk małych ogórków konserwowych posiekanych w średnią kostkę
po 5 łyżek majonezu i ketchupu do sosu
2 ząbki przeciśniętego czosnku do sosu
2 średnie cebule drobno posiekane
3-4 liści kapusty pekińskiej pociętej w paseczki
1 szt podwójnej piersi z kurczaka
1/2 op.przyprawy do gyrosa firmy GALEO do przyprawienia
1 czerwona papryka pokrojona w drobną kostkę
kilka małych pomidorków bez skórki pokrojonych w ćwiartki do dekoracji
Sałatka warstwowa z gyrosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś pokroić w niedużą kostkę, wymieszać z przyprawą do gyrosa i krótko podsmażyć na oleju (aby tylko mięso się ścięło). Ogórki i cebulę pokroić w małą kostkę. Z majonezu, ketchupu i czosnku przygotować sos. Układać w misce w dowolnej kolejności: u mnie pierś, ogórek , cebula, kukurydza, papryka z kawałkami pomidorów. Teraz polać sosem, na wierzch dodać posiekaną kapustę pekińską, udekorować.
Komentarze