Sałatka warstwowa z czerwoną fasolą

4.5 (161 ocen)

  • 30 min

Smaczna sałatka warstwowa z dodatkiem czerwonej fasoli, idealny dodatek do śniadania. Polecam przepis.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    1 podwójna pierś z kurczaka
    2 średnie cebule
    3 łyżki oleju
    Przyprawa do gyrosa
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki ostrego keczupu
    1 mała kapusta pekińska
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warstwowa z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawie, odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie usmażyć na oleju, mięso po usmażeniu wyjąć, wystudzić. Cebulę pokroić w drobne piórka, usmażyć na tym samym oleju co było smażone mięso i również wystudzić. W szklanym naczyniu ułożyć mięso, potem cebulę, czerwoną fasolę, rozsmarować keczup. Następnie rozłożyć kukurydzę oraz majonez. Całość przykryć poszatkowaną kapustą. Odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce.

Porady

1.Zamiast przyprawy gyros możemy użyć przyprawy do kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować