Sałatka warstwowa kebabowa z nutką sosu balsamicznego

0 (0 ocen)

  • 60 min

To moja ulubiona sałatka warstwowa na różne okazje, chrupkość sałaty lodowej i odrobina sosu balsamicznego podnoszą jej zalety smakowe

  • 60 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka (podwójny)
    1 puszka kukurydzy
    6 ogórków konserwowych
    1 sałata lodowa
    1 przyprawa kebab -gyros
    2 łyżki oleju
    4 łyżki keczupu pikantnego
    4 łyżki majonezu
    sos balsamiczny
    sól
    pieprz

Sałatka warstwowa kebabowa z nutką sosu balsamicznego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyty i osuszony filet pokroić w kostkę , wymieszać z przyprawą kebab-gyros usmażyć na oleju.
    Kukurydzę odsączyć. Ogórki pokroić w kostkę.
    Sałat porwać na niewielkie kawałki.
  • 2. Na dno miski włożyć usmażone i ostudzone mięso potraktować solą i pieprzem, na mięso 2 łyżki majonezu i 2 łyżki keczupu ,następnie kukurydzę , na kukurydzę 1łyżkę majonezu i1 łyżkę keczupu, na to pokrojone w kostkę ogórki i znów 1 łyżkę majonezu ,1łyżkę keczupu.
  • 3. Na górze ułożyć sałatę lodową i polać sosem balsamicznym.

Komentarze

Podobne przepisy