Sałatka warstwowa kebab

0 (0 ocen)

  • 60 min

idealna na imprezę urodziową. Smakuje wszystkim

  • 60 min

Składniki:

  • 4 ćwiartki z kurczaka
    pół słoika ogórków konserwowych
    1,5 papryki czerwonej
    puszka kukurydzy
    pół kapusty pekińskiej
    3 łyżki przyprawy kebab
    słoiczek majonezu
    200ml ketchupu

Sałatka warstwowa kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso obieramy z kości i skórek. Mieszamy z przyprawą i nabijamy na dwie długie wykałaczki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni w funkcji grilla, do górnej części piekarnika i pieczemy ok. 45-50 min. Po tym czasie mięso zdejmujemy z wykałaczek i siekamy. Układamy w przezroczystej misce po kolei: pół posiekanej kapusty, pół majonezu, pół ketchupu, posiekane ogórki, mięso, paprykę, kukurydzę, mięso, ketchup, majonez i resztę kapusty.

Komentarze

Podobne przepisy