300 g ugotowanego fileta kurczaka
250 g brązowych pieczarek
250 g szynki drobiowej
3 jajka ugotowane na twardo
70 g tartej mozzarelli
1 zielony ogórek(średni)
2 pomidory
1 czerwona cebula
1 czarna oliwka
6 łyżek majonezu
1 łyżka masła klarownego
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Sałatka warstwowa "Arbuz"
1.
Mięso i szynkę pokroić w drobną kostkę.
Jajka obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Umyte pieczarki pokroić w półplasterki.
Cebulę obrać drobno pokroić i zeszklić na maśle,dodać pokrojone
pieczarki i smażyć,aż grzyby będą miękkie,doprawić do smaku
solą i pieprzem.
2.
Pomidory sparzyć wrzątkiem,ściągnąć skórkę,pokroić na ćwiartki,
usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę.
Ogórka umyć,osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,posolić
odstawić na 5 minut,odcisnąć z nadmiaru wody.
3.
Na płaskim,dużym talerzu położyć mięso i uformować z niego kształt
rogala,na mięsie rozłożyć szynkę,posmarować 3 łyżkami majonezu.
Następną warstwą będą usmażone pieczarki z cebulą, potem starte jajka i kolejne 3 łyżki majonezu.
Wierzch i boki obłożyć startym ogórkiem,mozzarellą i pomidorami z pokrojonej czarnej oliwki zrobić pestki, tworząc wygląd plastra arbuza.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze