Sałatka warstwowa

5 (196 ocen)

  • 40 min

Pyszna sałatka nadająca się na różne okazje.

  • 40 min

Składniki:

  • Filet z kurczaka około 40 dkg, 1/2 kapusty pekińskiej ,kukurydza 1 puszka ,ogórki konserwowe 4 szt, cebula 2 większe, majonez + keczup pikantny.olej do smażenia. sól,pieprz,przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka płuczemy ,osuszamy i kroimy na kawałeczki dodajemy przyprawy smażymy na oleju
    .Pekińską kapustę szatkujemy i lekko zasolimy i zostawiamy tak na 15 min ,odlewamy nadmiar wody.
    Cebulę kroimy w kosteczkę ,
    Ogórki kroimy w kosteczkę .
  • 2. Na spód salaterki kładziemy część podsmażonego filetu, na filet nakładamy kukurydzę 1/2 puszki, na kukurydzę majonez ,majonez polewamy keczupem,na keczup nakładamy część ogórków na ogórki połowę pokrojonej cebuli ,następnie keczup a na keczup majonez, posypujemy połową pekińskiej kapusty .Czynność powtarzamy.
  • 3. Schłodzić w lodówce

Porady

Sałatka jest pyszna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować