Sałatka warstwowa

4.51 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najładniej wygląda w przezroczystej salaterce, a jej smak wzbudza zachwyt znajomych. Jednaknajbardziej smakuje mojemu mężowi.

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
    4 małe pomidory
    30 dag szynki w kawałku
    kukurydza
    kilka korniszonów
    5 jajek
    1 ogórek wężowy
    20 dag sera żółtego.

    Sos:
    mały majonez
    mały jogurt naturalny
    koperek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno kroimy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki. Szynkę, pomidory i ogórki kroimy w paseczki. Ser ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
  • 2. W salaterce układamy kolejne warstwy: kapusta pekińska, pomidory, szynka, kukurydza, korniszony, jajka, ogórek zielony, żółty ser.
  • 3. Majonez mieszamy z jogurtem i posiekanym koperkiem, doprawiamy do smaku. Sosem polewamy sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Kukurydza

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować