sałatka w trzech kolorach

0 (0 ocen)

smaczna, chrupiąca o delikatnym aromacie czosnku, szybka w przygotowaniu

Składniki:

  • -puszka groszku zielonego
    - puszka kukurydzy
    - puszka fasoli czerwonej
    - 1 papryka czerwona
    - 1 żółta papryka
    - 1 zielona papryka
    - 3 ogórki kiszone
    - 3 łyżki majonezu
    - 3 ząbki czosnku
    - sól i pieprz do smaku

Sałatka w trzech kolorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. warzywa w puszkach odsączamy z zalewy. Papryki myjemy, oczyszczamy, kroimy w kostkę. Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy z majonezem i przecisniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy