Sałatka w skorupce

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Sałatka z kapusty pekińskiej, gruszki, papryki i prażonego słonecznika w małych wafelkach to idealna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi:)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 2 sztuki
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - gruszka: 1 sztuka
    - kapusta pekińska mała: 0.5 sztuki
    - prażone pestki słonecznika: 6 łyżek
    - majonez: 3 łyżki
    - sól i biały pieprz: 1 szczypta
    - wafelki Vafini: 8 sztuk

Sałatka w skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę siekamy drobno, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pół gruszki i jajka ugotowane na twardo, a także 3 łyżki prażonego słonecznika, majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki mieszamy i nakładamy do wafelków, posypujemy pozostałymi pestkami słonecznika i ozdabiamy kawałkami gruszki. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy