Sałatka tuńczykowa z papryką.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatka łatwa do zrobienia i pyszna do kanapek.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    1 puszka tuńczyka w oleju
    2 ogórki konserwowe
    1 średnia cebula
    3 łyżki majonezu
    sól, pieprz
    natka pietruszki lub szczypiorek
    papryka do dekoracji

Sałatka tuńczykowa z papryką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Jajka ugotowane na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na drobno.
  • 2. Cebulę obieramy i wraz ogórkiem kroimy na drobno. Dodajemy ryż, ogórki, osączonego tuńczyka. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  • 3. Dodajemy posiekany szczypiorek i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dekorujemy czerwoną papryką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy