Sałatka Toscani

4.5 (193 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

makaron w kształcie muszelek idealnie pasuje do tej sałatki

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 25 dag makaronu muszelki
    1 puszka kukurydzy
    5 ogórków konserwowych
    1 mały słoik papryki konserwowej
    20 dag żółtego sera
    1/2 główki kapusty pekińskiej
    2 łyżeczki musztardy
    majonez
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka toscani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Przelać zimną wodą, odcedzić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki, paprykę oraz żółty ser pokroić w kostkę. Kapustę pekińską poszatkować. Kukurydzę, ogórki, paprykę, żółty ser i kapustę przełożyć do makaronu. Dodać musztardę i majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

4.4 (231 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sałatka tortowa

To może cię zainteresować