Sałatka szynkowo jajeczno makaronowa

5 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Sycąca, jednocześnie lekka sałatka, doskonale może zastąpić obiad, latem jest w sam raz :)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 200 g szynki wiejskiej
    100 g szynki konserwowej
    6 jajek ugotowanych na twardo
    3/4 szklanki makaronu typu riso
    5 ogórków małosolnych
    1 młoda biała cebula
    średni pęczek szczypioru
    1 puszka krojona marchew z groszkiem
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 łyżka musztardy
    majonez 400 ml
    sól, pieprz mielony
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatka makaronowa

Sałatka szynkowo jajeczno makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw ugotować makaron w osolonej wodzie, gotowy przelać zimną wodą i podlać odrobiną oleju.
    Szynki, jajka, ogórki i cebulkę pokroić w kostkę, warzywa z puszki dobrze odcedzić i dodać do reszty, szczypior posiekać, wszystko dokładnie wymieszać z musztardą, majonezem i przyprawami, doprawić przyprawami do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka wędzona Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować