Sałatka szwedzka

4.5 (178 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Lepsza niż ze sklepu!

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 1,5 kg ogórków
    200 g cebuli
    Zalewa:
    3 szklanki wody
    2,5 szklanki cukru
    1,5 szklanki octu
    Do każdego słoika wrzucamy:
    2 - 3 ziela angielskiego
    1 ziarenko pieprzu
    odrobina gorczycy
    kawałek marchewki
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sałatka szwedzka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć dokładnie ogórki. Pokroić na cienkie plasterki (ogórków nie obierać). Zalać wodą z solą (w proporcjach 9/1) i odstawić na 3 godziny. Odcedzić. Zagotować zalewę.
    Pasteryzować 15 minut.

Porady

Ja daję 2 marchewki w plastrach do całości

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować