Sałatka szpinakowa z zielonym groszkiem, jajkami i paluszkami krabowymi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka w przygotowaniu, pachnąca koperkiem sałatka ze świeżego szpinaku, zielonego groszku, chrupiących rzodkiewek, jajek i delikatnych paluszków krabowych, która polana wyrazistym sosem smakuje rewelacyjnie i jest doskonałą propozycją drugiego śniadania.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70g świeżego szpinaku
    100g zielonego groszku
    120g paluszków krabowych surimi
    1 zielony ogórek
    6-8 rzodkiewek
    4 jajka
    4 łyżki posiekanego koperku

    Sos musztardowy:
    1 łyżeczka musztardy francuskiej
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki śmietany 18%
    sól morska
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Paluszki

Sałatka szpinakowa z zielonym groszkiem, jajkami i paluszkami krabowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak umyć i osuszyć.
  • 2. Zielony groszek ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
  • 3. Ogórka, rzodkiewki umyć i pokroić w plastry.
  • 4. Jajka ugotować na twardo, obrać, a następnie pokroić w ćwiartki.
  • 5. Paluszki krabowe pokroić w grubsze kawałki.
  • 6. Sos:
    Musztardę francuską, majonez, śmietanę wymieszać ze sobą do jednolitej konsystencji. Następnie doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
  • 7. Sałatkę układać na dużym talerzu następująco: szpinak, zielony groszek, plasterki ogórka, rzodkiewki, ćwiartki jajka, paluszki krabowe, polać sosem i posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek zielony Jajka Koper Ogórek Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Sałatka z paluszkami krabowymi

To może cię zainteresować