Sałatka szparagowa z orzeszkami na ciepło

5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolorowa, smaczna i chrupiąca sałatka na ciepło ze szparagów , pieczarek i chrupkich orzechów.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pęczek szparagów
    400g pieczarek
    1 cebula
    1 papryka czerwona
    100 gramów orzeszków ziemnych (najlepiej solonych)
    100 gramów masła 82%
    1 łyżeczka cukru
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Orzeszki Dania główne

Sałatka szparagowa z orzeszkami na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki 1. Pieczarki oczyszczamy ,kroimy w plasterki i podsmażamy z posiekaną cebulą na maśle.
  • szparagi 2. Szparagi myjemy, osuszamy i odcinamy lub odrywamy zdrewniałe końcówki (ok 2-3cm).
  • szparagi 3. W garnku zagotuj wodę, szparagi włóż do pojemnika do gotowania na parze. Posyp szparagi solą oraz cukrem. Przykryj pokrywką i pozostaw na około 5 minut aby się ugotowały na parze (można ugotować również w garnku).
  • składniki 4. Ugotowane szparagi kroimy na kawałki, paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy,podsmażamy przez chwilę i doprawiamy. Na koniec wrzucamy orzeszki.
    Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzeszki ziemne Papryka Pieczarki Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować