Sałatka świąteczna z fasoli i pomidorków

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -10 pomidorków koktajlowych
    -puszka czerwonej fasoli
    -1/2 czerwonej cebuli
    -2 łyżki czerwonego octu balsamicznego
    -oliwa z oliwek
    -natka pietruszki

Sałatka świąteczna z fasoli i pomidorków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w piórka i zalać octem balsamicznym. Odstawić na min. 15 min, a najdłużej na godzinę do maceracji. Fasolę odsączyć na sitku z mazi, przepłukać zimną wodą, wsypać do salaterki. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, dodać do fasoli. Dodać też cebulkę, bez octu, Wymieszać, polać oliwą z oliwek i posypać posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy