Sałatka śródziemnomorska

0 (0 ocen)

To pyszna propozycja dla fanów kuchni śródziemnomorskiej, a jednocześnie pasjonatów lekkiego jedzenia – ta kolorowa sałatka to bogactwo witamin. Można podać ją solo lub jako dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1 puszka kukurydzy
    1 świeży ogórek
    1 żółta papryka
    1 czerwona papryka
    1 czerwona cebula
    1 seler naciowy

    Sos:
    2 łyżki octu winnego
    4 łyżki oliwy
    2 łyżki ketchupu
    Tabasco
    Sól, pieprz

Sałatka śródziemnomorska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka śródziemnomorska 1. Warzywa umyć i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Cebulę posiekać w cienkie pióra. Wszystko wymieszać w misce. Z podanych składników przyrządzić sos, doprawić do smaku. Sosem polać sałatkę, wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy