REKLAMA

Sałatka śniadaniowa z pieczonym burakiem, szpinakiem, serem feta i pestkami słonecznika

wyświetlono: 66 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Ja buraczki piekę przy okazji odpalonego piekarnika. Zawinięte w sreberka buraczki wciskam, układam na kratce tuż obok gęsiarki z mięsem. Polecam ten sposób. A następnego dnia można buraczki wykorzystać już na śniadanie.

opublikowany: 24.08.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 1 osoby
  • 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • mała garść liści szpinaku
    upieczony burak
    ok 50 g sera feta
    2-3 łyżki pestek słonecznika
    2 łyżki oleju lnianego
    łyżeczka miodu
    łyżka octu balsamicznego
    szczypta pieprzu
    szczypta soli
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni.
    Upieczony buraczek obrać ze skórki i podzielić na ósemki.
    W miseczce ułożyć liście szpinaku. Na liściach ułożyć pokrojonego buraczka i pokruszony ser feta. Całość polać miksturą z oleju lnianego, octu balsamicznego, miodu i soli, pieprzu, a następnie posypać pestkami słonecznika.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Dalia84 Dalia84

Sałatka z pieczonym burakiem i słonecznikiem

Najlepsza sałatka jaką jadła. Pyszne połączenie słonej fety i słodkiej śliwki. Polecam!

kategoria: Sałatki opublikowany: 15.03.2017 | wyświetlono: 3741 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: czerrrwonaporzeczka czerrrwonaporzeczka

Sałatka z pieczonym burakiem

Jeśli nie jedliście jeszcze pieczonego buraka musicie spróbować koniecznie! ;)

kategoria: Sałatki opublikowany: 07.10.2015 | wyświetlono: 983 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE