Sałatka śniadaniowa z pieczonym burakiem, szpinakiem, serem feta i pestkami słonecznika

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ja buraczki piekę przy okazji odpalonego piekarnika. Zawinięte w sreberka buraczki wciskam, układam na kratce tuż obok gęsiarki z mięsem. Polecam ten sposób. A następnego dnia można buraczki wykorzystać już na śniadanie.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • mała garść liści szpinaku
    upieczony burak
    ok 50 g sera feta
    2-3 łyżki pestek słonecznika
    2 łyżki oleju lnianego
    łyżeczka miodu
    łyżka octu balsamicznego
    szczypta pieprzu
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka śniadaniowa z pieczonym burakiem, szpinakiem, serem feta i pestkami słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni.
    Upieczony buraczek obrać ze skórki i podzielić na ósemki.
    W miseczce ułożyć liście szpinaku. Na liściach ułożyć pokrojonego buraczka i pokruszony ser feta. Całość polać miksturą z oleju lnianego, octu balsamicznego, miodu i soli, pieprzu, a następnie posypać pestkami słonecznika.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować