Sałatka śledziowa z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę śledziową. Z dodatkiem ziemniaków i groszku, kukurydzy i fasoli konserwowej. Doprawiona jogurtem i majonezem. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 płaty matiasa
    1/2 czerwonej cebuli
    20 dag ugotowanych ziemniaków
    2 łyżki groszku konserwowego
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    2 łyżki fasoli konserwowej
    1 łyżka z czubkiem jogurtu naturalnego
    1 łyżka z czubkiem majonezu
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka śledziowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy myjemy pod bieżącą wodą i wkładamy do miski z wodą na 1 godzinę. Groszek, kukurydzę i fasolę przekładamy na sitko i odsączamy z zalewy.
    Ziemniaki kroimy w grubą kostkę. Majonez, jogurt i pieprz przekładamy do miseczki i mieszamy.
    Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na małe kawałki.
    Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować