Sałatka śledziowa z selerem konserwowym i żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczna sałatka na bazie śledzi, z dodatkiem selera konserwowego, czerwonej papryki oraz żółtego sera.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 gram filetów śledziowych
    pół czerwonej papryki
    pół puszki groszku konserwowego
    pół słoika selera konserwowego
    150 gram żółtego sera
    1 jajko
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka śledziowa z selerem konserwowym i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko gotujemy na twardo.

    Śledzie moczymy przez 2 godziny w zimnej wodzie. W międzyczasie przynajmniej raz zmieniamy wodę. Następnie osuszamy śledzie ręcznikiem papierowym i kroimy je w paski.

    Paprykę kroimy w drobną kostkę, ser ścieramy na tarce, jajko kroimy w kostkę.

    Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy odsączony seler oraz groszek. Dodajemy majonez i jogurt. Mieszamy i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

Porady

Podany czas przygotowania nie obejmuje namaczania śledzi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować