Sałatka śledziowa z pasternakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna propozycja na święta

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże korzenie pasternaku
    1 kwaśne jabłko
    2 małe ogórki kiszone
    1 czerwona cebula
    4 płaty śledziowe
    Majonez
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa z pasternakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy przez ok pół godziny. Pasternak gotujemy w łupinach do miękkości w osolonej wodzie . Następnie studzimy i obieramy ze skórki. Cebulę i jabłko po obraniu kroimy w drobna kostkę, podobnie ogórki . Do warzyw dodajemy pokrojone w kostkę płaty śledziowe i pokrojony w kostkę pasternak. Całość mieszamy z majonezem i doprawiamy solą( opcjonalnie) i pieprzem

Porady

Do sałatki możemy dodać również świeżą natkę pietruszki lub szczypiorek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować