Sałatka idealna w smaku, smak śledzia nie jest dominujący tylko delikatnie przypomina że tu jestem, efekt smakowy niesamowity.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4-5 płatów śledzia matiasa + olej do ich zalania
1 cebula biała
pęczek szczypioru
3 ogórki małosolne
1 jabłko
2 jajka ugotowane na twardo
majonez w zależności od gustu
sól, pieprz mielony, sok z połówki cytryny
przyprawa: pomidory suszone z czosnkiem i bazylią
Sałatka śledziowa z jabłkiem i ogórkiem małosolnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Płaty śledzia wymoczyć przez pół godziny, skropić obficie olejem, najlepiej pozostawić w lodówce ze 3 godziny.
Wszystkie składniki pokroić w kostkę lub posiekać, skropić sokiem z cytryny, doprawić przyprawami, wymieszać z majonezem i ewentualnie ozdobić :)
Komentarze