Sałatka śledziowa z jabłkiem i ogórkiem małosolnym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka idealna w smaku, smak śledzia nie jest dominujący tylko delikatnie przypomina że tu jestem, efekt smakowy niesamowity.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 płatów śledzia matiasa + olej do ich zalania
    1 cebula biała
    pęczek szczypioru
    3 ogórki małosolne
    1 jabłko
    2 jajka ugotowane na twardo
    majonez w zależności od gustu
    sól, pieprz mielony, sok z połówki cytryny
    przyprawa: pomidory suszone z czosnkiem i bazylią
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka śledziowa z jabłkiem i ogórkiem małosolnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledzia wymoczyć przez pół godziny, skropić obficie olejem, najlepiej pozostawić w lodówce ze 3 godziny.
    Wszystkie składniki pokroić w kostkę lub posiekać, skropić sokiem z cytryny, doprawić przyprawami, wymieszać z majonezem i ewentualnie ozdobić :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować