Sałatka śledziowa z ciemnym pieczywem i cytryną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Przystawka z sałatką śledziową i ciemnym pieczywem. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • śledzie marynowane 2 szt.
    jabłko ćwiartka
    pomidory suszone 2 szt.
    czerwona cebula kawałek
    papryczka czereśniowa, marynowana 1 szt.
    pieprz ziołowy
    cytryna 5 plasterków
    ciemny chleb razowy 5 kromek
    olej z pestek winogron 1 łyżeczka
    szczypior
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka śledziowa z ciemnym pieczywem i cytryną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki sałatki, śledzie, jabłko, pomidor suszony, cebula czerwona kroimy w kostkę, doprawiamy pieprzem i polewamy oliwą, mieszamy. Plasterki cytryny kroimy na połówki. Z kromek chleba wycinamy 10 równych trójkątów. Układamy trójkąty z chleba na talerzu w kształcie koła. Na każdy kawałek kromki układamy pół plaster cytryny, w środku talerza gdzie stykają się końcówki kromek chleba, kładziemy papryczkę czereśniową. Na pozostałej części kromki układamy sałatkę śledziową, całość posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować