Sałatka śledziowa w sosie chrzanowym z marynowaną papryczką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

sałatka

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Śledzie solone lub marynowane ok 200 g

    1 cebula
    100 ml śmietany 18%
    2-3 łyżki majonezu
    3 łyżeczki chrzanu
    sól
    pieprz
    cukier
    pieprz ziołowy
    pół łyżeczki suszonych ogórków kiszonych
    papryczki marynowane z serem feta (kilka sztuk)

Sałatka śledziowa w sosie chrzanowym z marynowaną papryczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy lub jeśli są marynowane, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, luźno wykładamy na dnie naczynia, posypujemy posiekaną drobno cebulą i suszonymi ogórkami. Majonez mieszamy ze śmietaną i chrzanem, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz łyżeczkę cukru. Mieszamy i zalewamy śledzie z cebulką. Na wierzchu układamy papryczki przekrojone na pół i dekorujemy koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy