Sałatka ta najlepiej prezentuje się w wysokim okrągłym naczyniu. Wszystko układamy warstwami.
30 min
Składniki:
1. Ziemniaki ugotowane starte na tarce,
2. Śledzie pokrojone w paski,
3. Cebula pokrojona w drobną kostkę, skropiona cytryną,
4. Majonez wymieszany z kwaśną śmietaną 18% z dodatkiem pieprzu,
5. Buraczki ugotowane starte na tarce, dobrze osączone,
6. Śledzie pokrojone w paski
7. Cebula pokrojona w drobną kostkę, skropiona cytryną
8. Majonez wymieszany z kwaśną śmietaną 18% z dodatkiem pieprzu
9. Marchewka ugotowana starta na tarce
10.Śledzie pokrojone w paski
11 Cebula pokrojona w drobną kostkę, skropiona cytryną
12 Majonez wymieszany z kwaśną śmietaną 18% z dodatkiem pieprzu
13 Jajka ugotowane na twardo, posiekane drobno i posypane na wierzchu sałatki
Sałatka śledziowa - śledź pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystko ułożyć warstwami.Dokładnej ilości nie podaję.Trzeba sobie dobrać samemu w zależności od naczynia w którym będziemy podawać. Czasu gotowania ziemniaków i buraków też nie podaje.Ułożenie nie zajmie nam więcej niż 30 minut.
Komentarze