Sałatka śledziowa - śledź pod pierzynką

4.51 (164 ocen)

  • 30 min

Sałatka ta najlepiej prezentuje się w wysokim okrągłym naczyniu. Wszystko układamy warstwami.

  • 30 min

Składniki:

  • 1. Ziemniaki ugotowane starte na tarce,
    2. Śledzie pokrojone w paski,
    3. Cebula pokrojona w drobną kostkę, skropiona cytryną,
    4. Majonez wymieszany z kwaśną śmietaną 18% z dodatkiem pieprzu,
    5. Buraczki ugotowane starte na tarce, dobrze osączone,
    6. Śledzie pokrojone w paski
    7. Cebula pokrojona w drobną kostkę, skropiona cytryną
    8. Majonez wymieszany z kwaśną śmietaną 18% z dodatkiem pieprzu
    9. Marchewka ugotowana starta na tarce
    10.Śledzie pokrojone w paski
    11 Cebula pokrojona w drobną kostkę, skropiona cytryną
    12 Majonez wymieszany z kwaśną śmietaną 18% z dodatkiem pieprzu
    13 Jajka ugotowane na twardo, posiekane drobno i posypane na wierzchu sałatki
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka śledziowa - śledź pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystko ułożyć warstwami.Dokładnej ilości nie podaję.Trzeba sobie dobrać samemu w zależności od naczynia w którym będziemy podawać. Czasu gotowania ziemniaków i buraków też nie podaje.Ułożenie nie zajmie nam więcej niż 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować