Sałatka śledziowa - śledź pod pierzynką

4.51 (164 ocen)

  • 30 min

Sałatka ta najlepiej prezentuje się w wysokim okrągłym naczyniu. Wszystko układamy warstwami.

  • 30 min

Składniki:

  • 1. Ziemniaki ugotowane starte na tarce,
    2. Śledzie pokrojone w paski,
    3. Cebula pokrojona w drobną kostkę, skropiona cytryną,
    4. Majonez wymieszany z kwaśną śmietaną 18% z dodatkiem pieprzu,
    5. Buraczki ugotowane starte na tarce, dobrze osączone,
    6. Śledzie pokrojone w paski
    7. Cebula pokrojona w drobną kostkę, skropiona cytryną
    8. Majonez wymieszany z kwaśną śmietaną 18% z dodatkiem pieprzu
    9. Marchewka ugotowana starta na tarce
    10.Śledzie pokrojone w paski
    11 Cebula pokrojona w drobną kostkę, skropiona cytryną
    12 Majonez wymieszany z kwaśną śmietaną 18% z dodatkiem pieprzu
    13 Jajka ugotowane na twardo, posiekane drobno i posypane na wierzchu sałatki
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka śledziowa - śledź pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystko ułożyć warstwami.Dokładnej ilości nie podaję.Trzeba sobie dobrać samemu w zależności od naczynia w którym będziemy podawać. Czasu gotowania ziemniaków i buraków też nie podaje.Ułożenie nie zajmie nam więcej niż 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować