Sałatka śledziowa na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety śledziowe solone płuczemy i zalewamy zimną wodą ja moczę całą noc
2.Do miski ścieramy zółty ser dodajemy pokrojone 2 jajka i stertą surową marchewkę ,drobno pokrojony por i majonez wymieszać składniki.
3.Do miski dajemy odsączone wymoczone pokrojone w kostkę śledzie,korniszony,2 jajka trochę majonezu pieprz,i drobinę czubricy zielonej wymieszać
4.Na desce lub czymś podobnym układamy 12 krakersów na krakersy wykładamy połowę masy serowej na to układamy warstwę krakersów .
Na krakersy wykładamy śledzie i znowu krakersy.
5.Na górę wykładamy drugą połowę serka .
6.Tak przygotowaną sałatkę odstawiamy na parę godzin aby krakersy odmiękły .Górę sałatki dekorujemy dowolnie.
Komentarze