sałatka śledziowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Do zrobienia gdy coś się w domu chce.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 słoik litrowy konserwowej papryki
    1 słoik litrowy ogórków konserwowych
    1 słoik filetów śledziowych wiejskich w oleju
    1 puszka fasoli czerwonej
    5 jajek
    sól, pieprz
    majonez kielecki – 4-5 łyżek
    1 mały jogurt naturalny

Sałatka śledziowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ołupić i przestudzić
    W tym czasie paprykę kroimy bardzo drobno w kosteczkę, ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach, śledzie razem z cebulą kroimy drobno. Dodajemy opłukaną fasolę czerwoną. Osobno w garnuszku mieszamy majonez z jogurtem , doprawiamy do smaku pieprzem. Dodajemy do pokrojonych składników. Na końcu dodajemy przestudzone jajka pokrojone w ćwiartki.

Porady

Aby jajka się lepiej łupiły do gotowania można dodać sól

Komentarze

Podobne przepisy