Salatka samo zdrowie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka pokroic w grube paski ,obtoczyc w przyprawie gyros Upiec na masle (do miekkosci) Ostudzic.ZImny pokroic w kostke
Cebule obrac i pokroic w drobna kostke
Ogorki pokroic w kostke
Kapuste pekinska umyc ,osuszyc ,drobno poszatkowac ,dodac do niej maslo na ktorym piekl sie filet dodac sos wloski w proszku - dokladnie wymieszac
Papryki umyc ,oczyscic , osuszyc ,pokroic w kostke
2.Ukladac salatke w przezroczystych naczyniach w jednym duzym lub dwoch mniejszych
Na dol pokrojony filet polac keczupem
na to drobno pokrojona cebulka
na to majonez
na majonez ogorki konserwowe
na to pomieszany keczup z majonezem (1:1)
na to kapusta pekinska
na to majonez
na gore papryka
3.Gotowe
Przykryc pokrywka i do lodowki
Mozna przechowywac w lodowce do 3 dni
Porady
Najlepiej wszystko sobie pokroic a pozniej tylko ukladac
Komentarze