sałatka ryżowa z wędzonym halibutem i szpinakiem

0 (0 ocen)

Pyszna i prosta sałatka z rybą

Składniki:

  • składniki podstawowe zestaw nr 1:
    150 g wędzonego halibuta
    ugotowany woreczek ryżu jaśminowego
    garść młodego szpinaku

    składnik podstawowy dodatkowy:
    szalotka

    składniki robocze:
    kawałek świeżej papryczki chili
    sól himalajska różowa
    pieprz kolorowy
    łyżeczka pieprzu czerwonego w całości
    łyżeczka soku z cytryny
    łyżeczka majonezu
    łyżka serka śmietankowego typu Philadelphia

    dekoracja:
    bułka grahamka
    ogórek
    pomidor żółty
    zielone pomidorki koktajlowe
    chili pokrojone w paski
    świeże zioła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z wędzonym halibutem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowany ryż przesypujemy do salaterki.
  • 2. Dodajemy rozdrobnionego halibuta i drobno posiekany szpinak.
  • 3. Sałatkę doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i przyprawami. Dodajemy majonez oraz serek.
  • 4. PROPOZYCJA PODANIA:
    Na talerzu z cienko pokrojonego ogórka robimy kratkę. Półplasterki pomidora składamy w różę, z pietruszki, szpinaku układamy listki. Na kratce z ogórka układamy porcję sałatki - ozdabiamy ją paseczkami z papryczki chili i pomidorkami. Z boku talerza układamy połówkę bułki (bułka nie jest konieczna).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować