Sałatka ryżowa z wędliną, papryką i ogórkiem

4.49 (190 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową z warzywami i wędliną. Polecam na śniadanie lub kolację z kromką domowego pieczywa.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki z dużym czubkiem ugotowanego ryżu
    2 średnie ogórki konserwowe
    1/3 dużej zielonej papryki
    1/4 średniej czerwonej cebuli
    3 plasterki wędliny
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
    1 łyżka z czubkiem jogurtu naturalnego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Sałatka ryżowa z wędliną, papryką i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ryżowa z wędliną, papryką i ogórkiem 1. Ugotowany ryż przekładamy do miski. Ogórki wyjmujemy z zalewy i kroimy w kostkę, przekładamy na sitko i odsączamy z płynu.
    Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Czerwoną cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno.
    Wędlinę kroimy w kostkę.
    Do miski z ryżem dodajemy pozostałe składniki i połowę
    szczypiorku, przyprawiamy i mieszamy. Przed podaniem sałatkę dekorujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować