Sałatka ryżowa z warzywami i kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową z dodatkiem warzyw i kiełbasy. Taka sałatka jest idealna na kolację. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 woreczka ugotowanego ryżu
    30 gram czerwonej papryki
    80 gram zielonego ogórka
    120 gram kiełbasy
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
    1/2 czerwonej cebuli
    1 łyżka z czubkiem majonezu
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka ryżowa z warzywami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ryżowa z warzywami i kiełbasą 1. Ugotowany ryż przekładamy do miski. Warzywa myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Czerwoną paprykę i ogórek kroimy w kosteczkę, kiełbasę w półplasterki, szczypiorek kroimy na drobno.
    Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pokrojone składniki wkładamy do miski z ryżem i dodajemy majonez oraz przyprawy. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować