Sałatka ryżowa z tuńczykiem, jajkami i zielonymi oliwkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna sałatka z brązowego ryżu z tuńczykiem, jajkami, oliwkami i koperkiem. Polecam na kolację.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 woreczka ugotowanego brązowego ryżu
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 cebula
    2 jajka ugotowane na twardo
    garść zielonych oliwek
    2 łyżki pokrojonego koperku
    2 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka Jajko

Sałatka ryżowa z tuńczykiem, jajkami i zielonymi oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączamy z płynu. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Jajka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Oliwki kroimy na kawałki. Koperek kroimy na drobno. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Koper Oliwki Sałata Tuńczyk Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować