Sałatka ryżowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pożywna sałatka ryżowa z dodatkiem warzyw i tuńczyka.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - woreczek ryżu Paraboiled z Kupiec
    - puszka tuńczyka w sosie własnym
    - kilka ogórków konserwowych
    - pół małej puszki kukurydzy
    - papryka czerwona
    - cebulka
    - szczypiorek lub pietruszka
    - majonez
    - przyprawy: sól, pieprz i papryka ostra

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować. Paprykę pozbawić skóry i pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki pokroić w pół plasterki lub kostkę. Przyprawić, wymieszać i odstawić do lodówki na jakiś czas.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy