Sałatka ryżowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna,prosta i szybka do zrobienia,można ja podać na śniadanie,kolację lub zabarać na lunch do pracy.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka sałatkowego
    1 woreczek ryżu(125g)
    1 puszka kukurydzy
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 czerwona cebula
    2 ogórki konserwowe
    po kawałku czerwonej,zielonej i żółtej papryki
    1/2 pęczka natki pietruszki
    majonez(według uznania)
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu,ostudzić.
    Tuńczyka i kukurydzę osączyć na sicie.
    Jajka obrać ze skorupki i pokroić w kostkę.
    Cebulę pokroić w drobna kostkę
    Papryki i górki także pokroić w kostkę,natkę pietruszki posiekać.

  • 2. Ugotowany i ostudzony ryż przełożyć do miski,dodać tuńczyka i kukurydzę pokrojone warzywa,jajka i natkę pietruszki,doprawić do smaku solą i pieprzem,dodać majonez i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Ogórek Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować