Sałatka ryżowa z tuńczykiem

4.49 (156 ocen)

  • 5 min

Pyszna, prosta sałatka. Nutka curry i szczypiorek pasują tutaj idealnie.

  • 5 min

Składniki:

  • - ryż biały (ugotowany) : 100-150 g
    - tuńczyk w puszce w oleju - kawałki: 100 g ( po osączeniu)
    -kukurydza konserwowa w puszce : 200 g
    - majonez : 2-3 łyżki
    - szczypiorek ( posiekany) : 3-4 łyżki
    -sól : 0,5
    - pieprz czarny mielony : 0,5 łyżeczki
    -curry : mała szczypta
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowany ryż wymieszać z kawałkami tuńczyka, kukurydzą, szczypiorkiem i przyprawami. Dodać majonez, wymieszać. Udekorować.

Porady

Do sałatki można wkroić ogórki konserwowe i ugotowane na twardo jajka. Sałatkę najlepiej schłodzić 20-30 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować