Sałatka ryżowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka ,tania ,smaczna.

  • 30 min

Składniki:


  • 100 g ryżu
    puszka tuńczyka w oleju roślinnym
    mała puszka kukurydzy
    małą puszka groszku
    średniej wielkości cebula (u mnie różowa)
    mała czerwona papryka
    jajko ugotowane na twardo
    łyżka śmietany 12%
    łyżka majonezu
    sól ,pieprz

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko (jakieś 17 min od zagotowania wody dodajemy ryż). Osączamy i studzimy. Przekładamy do miski ,dodajemy osączoną kukurydzę ,groszek ,tuńczyka ,pokrojone w kostkę jajko ,cebulę i czerwoną paprykę. Dodajemy po łyżce śmietany i majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy